Hur man skjuter med slangbella

Slangbellor kan vara mycket roligt, och kan till och med vara ett bra sätt att öva dina bågjakt färdigheter. Om du har en slangbella är det viktigt att lära dig hur du använder den på ett säkert sätt och med rätt form för att undvika att orsaka skador. Du måste betrakta din slangbella som ett vapen och alltid vara försiktig när du hanterar den. När du väl har fått rätt rutin och formen ner, kommer du snabbt att bli en expert skytt med tillräckligt med övning.
Välj din ammunition 
Runda, täta föremål fungerar bäst. Kulor eller kullager är idealiska. Undvik att använda stenar. Föremålet ska vara runt så det skjuter rakt.
• Kulor är bland de billigaste ammunitionsalternativen och de ljusa färgerna gör det lättare att spåra ditt skott.
Ladda din ammunition 
Håll basen med din dominerande hand. Placera ammunitionen i mitten av påsen med motsatt hand. Låt inte ammunitionen flyttas bort från mitten av bandet.
Håll ammunitionen på plats med fingrarna. Använd tummen och pekfingret för att hålla ammunitionen på plats. Din tumme ska vara parallell med remmen. Du kan böja pekfingret något och trycka på den andra sidan av fickan mellan dina första och andra knogar.
• Undvik att klämma ihop fickan runt ammunitionen. Det bör finnas tillräckligt med utrymme för skottet att släppa rent.
Ta tag i slangbellan vid basen 
Vanligtvis vill du ta tag i slangbellans handtag med din dominerande arm och använda din andra arm för att dra tillbaka ammunitionen. När du skjuter kan din arm låta slangbellan rycka lite framåt. Detta kan försämra din noggrannhet. Din starkare arm kommer att vara skickligare på att hålla slangbellan stadig när du släpper skottet.
Håll slangbellan vertikalt eller horisontellt 
Lyft armen åt sidan och håll upp slangbellan. Vissa skyttar föredrar att hålla slangbellan så att gafflarna pekar uppåt, och vissa gillar att vinkla gafflarna något åt ​​sidan. Båda positionerna fungerar, och båda kan vara användbara beroende på vilket skott du tar.
• Alla slangbellor är inte likadana. Vissa har längre gafflar, eller och vissa gafflar kommer att vara bredare eller smalare än andra. Du kan behöva justera ditt grepp baserat på formen på din slangbella också.
Vänd kroppen åt sidan. Den axel på armen som ska hålla greppet om slangbellan ska vara vänd mot ditt mål. Lyft upp slangbellan så att den är vinkelrät mot kroppen och något vinklad bort från kroppen. Denna positionering kommer att ge dig gott om utrymme för att använda din andra arm och dra slangbandet hela vägen tillbaka.
Forma en solid bas med dina ben. Håll fötterna vända framåt och jämnt med axlarnas bredd. Om du håller fötterna för nära varandra blir det svårare att hålla perfekt balans och sikta in ditt skott exakt.
Ställ in ditt skott. Ta din tid. Sikta något över ditt mål. Du kan vinkla huvudet något mot slangbellan för att kontrollera ditt sikte, men se till att hålla huvudet borta från ammunitionen.
Försök att använda båda ögonen 
Många skyttar tenderar att lita på sitt dominerande öga när de siktar och stänger det andra. Även om visuella begränsningar gör detta nödvändigt, kommer du att upptäcka att du presterar bättre när du övar på att använda båda ögonen för att hitta ditt mål.
Dra tillbaka ammunitionen med din lediga hand. Dra tills bandet är helt utsträckt. Se till att du ser hela triangeln som bildas av slangbellans gafflar.
Andas ut 
Andning är en stor del av att göra exakta bilder. Dra ett andetag i lungorna, släpp andningen helt och ta sedan skottet. Detta kommer att eliminera varje chans att dina lätta kroppsrörelser orsakade av andning kan förstöra ditt skott. Ta ditt skott under kroppens NRP, eller naturlig andningspaus.
Släpp bandet
Gör en sista kontroll för att se till att det inte finns något som du av misstag kan träffa med ditt skott. Släpp sedan ammunitionen och se den flyga.
• Försök att dra handleden framåt något efter att ha släppt ammunitionen för ett bättre skott.
• Se till att tummen inte är i vägen för projektilen när den lämnar selen. Detta kan vara väldigt smärtsamt!
Säkerhetstips
• Använd ett mål för att sikta på och se till att det inte finns någon i närheten och att du är fri från hus eller bilar.
• En slangbella är ingen leksak. En slangbella kan användas som ett farligt vapen, så rikta den aldrig mot en annan person eller djur.